Add Ice-cream

Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2012Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2023Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2035Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2041Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2045Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2054Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2057Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2058Andrea_Berlin_Add_Icecream_proteinglass-2065

Hej på er! Jag fick chansen att prova några nya spännande glassar på marknaden – proteinglass utan tillsatt socker. Vilken grej! 🙂 Så himla kul när det dyker upp fler och fler nyttigare alternativ, så att vardagen blir betydligt roligare. Dessutom perfekt för oss träningsfreaks… haha!

Dessa söta glassburkar var på resa med DHL under 48 timmar när de skickades i en frigolitbox till mig. Jag var minst sagt lite oroad när jag skulle öppna boxen, tänkte att glassen säkert redan hade smällt. Men nix, de var stenfrusna när de låg omringade av kolsyreis. Det rök till och med ur lådan! Paketet var minst sagt imponerande! 🙂

Så då undrar ni säkert hur dessa godingar smakar? Jag har testat alla Add Ice-cream’s 4 smaker och här kommer min recension! Listar dem i favoritordningen:

  1. Vanilj – Detta var den glass som gav en mest krämig och gräddig känsla. Väldigt god smak, fin färg med mycket små synliga vaniljkorn. Den var lätt att ta direkt ur burken och var inte så hård.  En glass som man gärna suger lite på när man äter. Visserligen är det en klassisk smak, men blev ändå väldigt populär hos mig!
  2. Cookie Dough – Denna kommer i tät ledning. Den är väldigt söt i smaken (sötast av de 4). Gillar att här både finns super goda kakdegsbitar och choklad nerblandat. Saknar krämigheten, men smaken är väldigt god och det är svårt att sluta äta innan burken är tom.
  3. Chocolate Chunk – Här har vi en riktig chokladbomb, men i vuxen smak. Massor av bitar av mörk choklad är nerblandade i den mörk bruna glassen. Den är inte så söt som de andra, utan smakar mycket kakao. Lite hårdare i konsistensen, vilket gör att den behöver tina något längre innan man kan äta den. Är man sugen på choklad är denna ett riktigt bra alternativ.
  4. Apple/cinnamon – Detta är äpplekaka i glassform. Färska äpplebitar är nerblandade tillsammans med grovmalen kanel. Bra och god kombo! Dock är glassen en aning vattnig för min smak. Den hade också kunnat bli strået vassare med små kakbitar eller nötter.

Innehållsmässigt då?

Glassarna är gjorda på mjölk, har tillsatt vassle protein och är sötade med björksocker/xylitol. Jag blev lite besviken att sötningsmedlet inte var enbart stevia. Xylitol är en sockeralkohol som utvinns naturligt från bla träd och har 40% mindre kalorier än vanligt socker och 75 % mindre kolhydrater. Men det tråkiga är att det inte är lika med “noll” som andra sötningsmedel. Xylitol kan också påverka vårt blodsocker något och kan i större mängd vara negativ mot känsliga magar. Detta tycker jag är ett stort minus för produkterna.

I övrigt ligger alla smakerna väldigt lågt i fetthalt, ca 3-4 g/100g. Proteinvärdet är 13-14 g/100g och kolhydraterna ligger mellan 13-15 g/100g beroende på smak. Detta innebär att de tyvärr inte riktigt lämpar sig om man kör strikt lowcarb-kost. Men desto bättre, äter man en burk får man alltså i sig hela 43 g protein! Grymt! 🙂

Summa sumarum gillar jag Add Ice-cream! Konceptet är super och smakerna sitter! 🙂 Och bäst av allt är ju att man kan börja äta mer och mer njutbara sötsaker, utan att det blir alltför onyttigt. Några små finjusteringar med ett bättre sötningsmedel då kan faktiskt Ben n Jerry börja svettas! 😉

Glassiga kramar från mig ♡

Om ni är sugna på nyttigare alternativ till påskägget hittar ni återförsäljningslistan här! 

 

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *