Add Icecream – New edition

Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2141Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2146Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2150Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2148Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2154Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2167Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2161Andrea_Berlin_Add_Icecream_New_edition_Proteinglass-2169

Hello weekend! Som säkert en del av er sett har det släpps en ny version av den sockerfria proteinglassen Add Icecream. Marknaden börjar fyllas på många olika typer av hälsosamma glassar, vilket säkert gjort att de valt att spetsa till sina glassar och nylansera. Självklart var jag väldigt nyfiken på att prova dem! 🙂 Jag valde denna gång att testa Cookie Dough och Chokolate Chunk.

Till att börja med så tycker jag att glassen har fått ett rejält uppsving. Nu är den riktigt god! 🙂 Tidigare var den en aning vattning och hade en ganska markant “spritig” eftersmak. Så här tycker jag om uppdateringen:

En förutsättning för att kunna känna rätt smak är att glassen fått stå framme och tina lite, ca 10-15 minuter. Första skeden jag tog från båda smakerna var spontant att konsistensen var lite mjölig, ni vet den där speciella “mjöligheten” som kommer från whey pulver och som också kan finnas i bars. Jag slant lite med skeden och vips så hoppade glassen i väg som kakbitar ut på golvet… haha. Denna känsla försvinner mer och mer när glassen smälter lite och blir mjuk. Samtidigt har den fått bort sin vattnighet, vilket är väldigt positivt!

  • Cookie Dough – denna är super god! Om jag ska sätta fingret på smaken så kan man jämföra den med vaniljdrömmar, ni vet sådana små mördegskakor. Eftersom kakbitarna numera geggar sig mer och blir mer jämn i glassmeten bidrar detta till en riktigt god kaksmak med tugg. (Tidigare var det ju små fyrkantiga hårda kuber som låg lite för sig själv i glassen). Glassen är riktigt söt och rund i smaken… och ja, väldigt svår att sluta äta förrän burken på 320 g är helt tom.
  • Chocolate chunk – detta är glassen för den som gillar en lite mörkare chokladsmak (över 60 %) med lite mindre sötma. Glassen innehåller ganska stora mörka choklad knappar och påminner om en kall chokladkaka, eller snarare en muffin mer än en kladdkaka. En väldigt god smak att varva med Cookie Dough, då den är intensiv. Jag skulle nästan önskat den lite mer mjölkchokladig i smaken, men självklart god även som den är. Triggar inte lika mycket, pga den lite bittrare chokladsmaken.

Jag blev kär i Cookie dough glassen, den kan jag tänka mig äta fler gånger. Nu när jag försöker dra ner på socker så mycket jag kan, är detta ett bra alternativ till kväll-eller helgmyset. En burk innehåller som tidigare ca 40 g protein. Den är dock fortfarande sötad med xylitol (björksocker) i kombination med ertritol och stevia. Jag är inte så glad för björksockret då de kan ha ett visst blodsockerpåslag och även en del kalorier som sockerart (för er som vill läsa mer om olika sötningsmedel kan kika på denna guide – här!). Glassen innehåller även laktos och några typer av mjölsorter, vilket gör att man ska kolla innehållsförteckningen om man är allergisk eller känslig. Själv klämde jag två burkar på en kväll när jag gjorde testet och min mage klarade det alldeles utmärkt! 🙂

Summa sumarum är jag imponerad av Add Icecream 2.0. De har tagit ett stort kliv upp i proteinglassindustrin. Grymt jobbat! Nästa gång ska jag ta en smak på vaniljen också…

Hoppas recensionen hjälper er att välja nyttigare alternativ ibland!

Ha en skön helg!

Kramar ♡

För er som är intresserade av fler träningsprodukter… Snart recenserar jag även Celsius nya energidryck. Håll utkik!

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *