You ask – Q/A training

Måndag och ny vecka! 🙂 Vad passar bättre än ett Q/A träningsinlägg med några av era frågor och lite inspo. Just nu är träningen jätte viktig för mig, tyvärr har en semester med lite för mycket gott satt sina spår och nu är det bara tillbaka till min ordinarie form som gäller. Vet att det inte så långt till jul snart också så nu är det en extra sund period som gäller i mitt hus. Så om ni vill vara med på hälsosamma, sockerfria veckor med mig – så följ med hos mig här! 🙂 (Ber om ursäkt för “grusiga” mobilbilder, blir så när det ska gå undan på morgonen. Men kanske uppskattas en ostylad, svettig verklighet också förhoppningsvis)

Här kommer några frågor som har kommit in från er:

Vilka är dina favoritövningar när det gäller styrketräning för en snygg överkropp?

Här kommer några:

Hantelrodd stående på bänk 10 kg per arm – 3 x 12-15 rep.

Cable Rope Rear Delt Rows – 25 kg – 15 rep x 3

Straight-arm Pulldown i cable – 25 kg – 15 x 3

Triceps Pushdown i cable – 20 kg – 12 x 3

Reverse Flyes Machine (rygg) 15 kg – 10 x 3

Flyes Machine (bröst) 20 kg x 3

Situps 10 kg hantar (2 st 5 kg) i famnen – kör 3 x 20 rep

Har väldigt många olika varierande övningar för mage – liggande på bänk. Både twistande och raka repetitioner. Kör inga antal utan hela musiklåtar, vilket ger mycket pump och brännande i muskulaturen.

(Om namnen på övningarna känns fövirrande – slå de på google då kommer både video och bilder)

Bästa tips för träningsvärk?

– Finns inget mirakel som kan ta bort det. Träningsvärk är ju ett tecken på att muskeln har blivit nedbruten och ordentligt ansträngd, men som såklart kan vara på ett positivt sätt. Det bästa sättet är faktiskt att fortsätta träna, inte överstränga sig och inte för hårt just för det området. Men att hela tiden vara i rörelse, inte sitta still för många timmar i sträck och köra lättare träning. Det är mina tips!

Hur får man rutor på magen?

– Så jobbig fråga att svara på egentligen. Just magmuskler tar sådan fruktansvärd tid att träna fram. Alla är vi olika och har olika förutsättningar för att få synlig muskulatur på magen. Men mitt bästa tips är att i princip köra magövningar varje dag (så att man känner att det bränner i musklerna och att man når dem). Jag kör magen 5-6 ggr i veckan. Har hållit på ca 2 år, innan dess körde jag inte mage speciellt mycket. Men jag gillar verkligen känslan att vara riktigt stark i mage och bål. Sen om det syns en liten aning är ju bara ett plus. 🙂

Du skrev i ditt förra träningsinlägg att man ska variera position på crosstrainern, mellan att stå med foten fast i plattan och springa på tå. Kan du inte förklara skillnaderna och vad de olika ger?

– Alla crosstrainers är väldigt olika, vilket gör att rörelsemönstret också skiljer sig mycket. En del crosstrainers aktiverar inte så mycket styrka i armar/överkropp (typ den maskin jag stå på bilden). På denna typ av maskin springer man nästan som i trappor, där man får höga knän och jobbar ganska mycket med rumpan. Den brukar ge extremt mycket flås, svett och kondition. De maskiner jag kör till vardags går mer fram och tillbaka med trapporna och armarna påverkar då mycket mer i strykan. Detta gillar jag eftersom man då aktiverar styrketräning i hela kroppen. Står man spänd och låter benen jobba (dvs midjan och kroppen ska inte gunga fram och tillbaka för att få maskinen i rullning) Det viktiga är att benen gör det största påskjutet, sedan är mage/bål spända i hela rörelsen. Axlarna ska gärna komma tillbaka och bröstet ska utåt/framåt, då får man också ryggen att jobba. Ang springa på tå eller ha en fast stabil fot. Det handlar om att man tränar baksida lår/rumpa vid det pressade läget, medan när man springer, får man vaden och framsida av låret att jobba mer. Foten och hälsenan får också olika rörelsemönster, vilket ger olika påfrestningar på tex höftmuskulatur. Så att alternera en rörese minst var 5:e minut på crosstrainern är att föredra. Både för musklerna och vilket flås man vill ha. 🙂

Vilka kosttillskott rekommenderar du?

– Äter inga proteintillskott eller andra komplement till min vanliga diet just nu. Har ett matschema som ger mig allt jag behöver i protein. Äter en del olika tillskott i tablettform och dessa kommer från min partner Self Omninutrition. Ett märke som verkligen håller hög kvalitet på sina produkter.

Har ni fler frågor som poppar upp i tankarna, tveka inte att kommentera i inläggen eller skriva till mig. 🙂

Lycka till pepp till träningen!

Styrkekramar ♡

Dela detta
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *