Christmas workout tips

Julen närmar sig med storsteg. 🙂 Eftersom många tappar lite fokus på träning och rörelse under den här perioden tänkte jag dela med mig av lite tips och inspiration för att kunna hålla igång. För mig betyder julen i år inte alls en osund period, tvärtom! Idag är det prick 30 dagar till vi drar till Dubai och vistelsen för mig där betyder verkligen njutning när det gäller mat och härligheter. Jag vill kunna njuta till max när jag kommer dit då jag vet att vi kommer få mat i världsklass och sötsaker inte av denna värld. Därför väntar jag hellre på denna resa för att riktigt njuta. Här hemma är det samma gamla skit som man kan köpa och trycka i sig. Så nu är jag peppad på en riktigt träningsinriktad ledighet, där vi kommer varva gymmet med träning ute i naturen! 

Vad krävs det då för att slita sig ur soffan under julen & hålla helgerna nyttigare;

★ Trots att känslan säger att det är skönt att slappa så gäller det att ta sig ut/ eller i väg INNAN mörkret faller. Det är inte en myt att ljuset ger energi. 

★ Tänk också på känslan efteråt. När du kommer in med rosiga kinder, trötta ben och lungorna fulla med frisk luft. Då finns inget bättre än att duscha och ta på sig myskläder. Slappa efter träning är något av det bästa som finns!

★ De där extra kilona som ofta julen kommer med märks inte direkt på kroppen, därför är det lätt att fortsätta äta. Det är inte förrän minst en vecka efter som du kommer känna/se skillnaden. Ha det i åtanke!

★ Tycker du det är tråkigt att ta dig till gymmet och att det känns som vardag? Försök träna så mycket som möjligt utomhus. Vi är inne på tok för mycket under denna årstid. Ta och prata/träffas/umgås under en promenad också. Vill du få upp flåset? Hitta en trappa eller backe ute där du kan få upp pulsen genom att göra intervaller upp och ner. Bra kombination med powerwalks som är lågintensivt.

★ Tänk längre än just jul. Vill du precis som alla andra tänka att det är “rå bantning” som gäller i januari då du ska ta tag i ditt nya liv? Nej, detta är skittråkigt och med stor sannolikhet misslyckas man med ett nyttigt januari när december har fyllt kroppen med massor av socker, fett och överdrivet kaloriintag. Omställningen blir riktigt tuff! “Allt eller inget tänket” kan lätt bli ett problem senare.

★ Gå inte i matbutiker om du inte måste. Detta är en stor frestelse där allt står uppduktat framför en för att man ska plocka med sig. För mig är detta i alla fall mitt jobbigaste moment när jag ska hålla mig till en clean kost, utan onödiga treats. Speciellt om du går hungrig. Skippa småhandlingen med andra ord!

★ Investera i riktigt bra träningskläder som du trivs i. Det ska inte vara ett problem att ta på sig rätt kläder för att träna och dessutom ska man känna sig bekväm i dem. Otroligt viktigt! Det kommer avgöra hur du kan presentera. Låter kanske löjligt, men det är sant. Behöver du fräscha upp garderoben så passa på att klicka hem kläder i mellandagsrean. Perfekt tillfälle då många sportaffärer prisdumpar.

★ Hitta favoriter som du kan äta istället för godis. Jag har sådana alternativ som jag unnar mig varje dag. Just nu klarar jag mig inte utan mina söta superfruits. Älskar mullbär, mjuka gojibär, tranbär, torkad mango m.m gärna i kombination med några rostade nötter. Har också fått upp smaklökarna för torkade dadlar med kakaotäcke. Dessa är inte lika bra att äta så många utav, då de är väldigt sockerberikade (fast såklart med fruktsocker). Men det finns nyttigare julgodis utan raffinerat socker.

Nu ska jag ta tag i packning inför Båstad. Imorgon har jag bokat frisören och naglar – så man blir fräsch och fin under julledigheten. Sen drar vi iväg med fullpackad bil, massor av väskor, cyklar på taket, hela kylen/skafferi packad. Första julen i Båstad. Yes, ska bli myyyyyys! ? 

Stor pepp kram till ett healthy december ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *