December Q/A

Tredje advent och halva december har gått. Bara 6 dagar kvar till årets mörkaste dag, den 21 december. Sen vänder det! 🙂 Tänkte jag skulle ta och sätta ihop ett Q/A inlägg med lite av varje. Jag har ju varit lite dålig på att frekvent uppdatera senaste veckan pga av så himla dålig inspiration. Känner att jag inte har haft mina bästa veckor – och det påverkar allt. Men nu kör vi! 🙂 Här kommer svar ett gäng frågor som har kommit in till mig på senaste…

Var ska ni fira jul och vad är jul för dig?

Hade egentligen inte tänkt avslöja i detta inlägg vart vi ska fira jul, men kan säga så mycket som att vi kommer att åka till Båstad. Det ska bli urmysigt att vara där. Jag och Jonas firar jul själva i år, det kommer bli annorlunda, men jag ser verkligen fram emot det! Är faktiskt inte sugen på något annat än att bara vara vi och göra precis det vi vill. Det kommer bli “juligt” på julafton, men resten av tiden kommer vi lägga fokus på annat. Jul för mig är så olika varje år, vilket också har sin charm.

Hur tänker du när det gäller julmat och annat osunt under julen?

Jag äter bara julmat/ julbord en gång per år och det ser jag fram emot att göra även i år. Det blir aldrig så mycket julmat överlag och då väljer jag absolut inte allt på julbordet. Det är så mycket som inte är “min grej”, gillar mest de rena råvarorna. Dock brukar jag vara en riktig godisgris under julen. Men denna julen kommer bli annorlunda! Det blir min vanliga nyttiga kost (förutom julbord på julafton) och inget socker! Har ätit tillräckligt med sött och känner att det är dags att fokusera mer på mål! Det låter kanske konstigt i mångas öron med ordet “diet” under julen, men för mig betyder det nyttig god mat och ta bort alla extra treats utöver det. Jag har under ett par månader nu ätit för prestation, vilket också medfört lite mer muskelmassa, vilket betytt några fler kilo. Nu och en månad framåt ska jag försöka ändra fokuset lite, även om det är extremt tufft med motivationen en sån här årstid. Det svåra är att inte överäta när man man tränar så pass mycket som vi gör nu – kroppen kräver mycket mat och blir såklart också ofta sugen på snabba kolhydrater (sött). Håller tummarna för mig själv nu att kunna hålla målen!

Älskar när du delar recept. Kan du inte tipsa om hur man kan få i sig grönsaker som är goda så här års?

Mina favoriter just nu är att steka grönkål som salladsbas – bara bryna den med lite lökpulver och peppar. Äter också väldigt mycket rödbetor, krispigt, lite sötare och mycket fiber. De kan man med fördel bara hyvla rå på mandolinen och sedan strimla, eller kan man steka dem som båtar och krydda med lite färsk timjan. Vill man inte tillaga och äta kalla grönsaker så älskar jag gröna sojabönor, gott till allt! Sen kan jag varmt rekomendera att hyvla kålrabbi ultratunnt på mandolinen. Alltså, den grönsaken har verkligen kommit i skymundan. Så krispig, fräsch och god! Super som bas i sallad.

Det vore intressant att veta mer om era power walks. Hur långt går ni? Tempo? Hur kombinerar du det med din gymträning?

Powerwalksen blir alltid på helgen nu eftersom det är då man har tid att ta sig ut på långrundor. Vi brukar gå ca 15 km och vilken typ av träning det blir beror lite på terrängen (om det är backigt, helt platt, småstigar eller lite knaggligt). En sådan runda brukar ta nästan 2 timmar. Eftersom vi brukar ha tränat en gång på morgonen och det bitvis kan vara lite olika terräng så ligger vi på ca 7.30-7.50 tempo. Ibland kommer vi in i områden där det är lite stenigt, mycket rötter, lite halt osv då dras tempot ner, medan när man är ute på en plan grusväg går snabbare än 7.30. Men vi kan hela tiden snacka med varandra, vilket är bra! Promenaderna blir som ett komplement till gymträningen, visserligen är det en typ av cardio, men jag ser det mer som ett uthållighetspass – låg puls under lång tid. Och framförallt – att komma ut i naturen! Att andas den friska skogsluften, dofta nerhuggna granar och bara höra våra egna steg. Det är verkligen det jag älskar! Är dessutom så himla glad att Jonas är en mästare på att skissa upp nya rundor. Så det blir mycket variation runt om i Skåne. Nu i jul kommer det bli massor av Båstads natur vill jag lova. 

Uppskattar verkligen förslag på inlägg – så bara skriv. Vad vill ni ha mer av här på bloggen?

Stor kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *