December thoughts

Hej på er! Ny december vecka och idag har det inte ens blivit ljust. Jag satt med adventsljusen tända när jag åt lunch kl 13. Känns helt knäppt, men det gäller väl att försöka se det som mysigt. Jag fick för ett tag sedan önskemål om ett “Dagens inlägg…” som tar upp aktuella personliga saker. Så vi får väl se om ni tycker det är ett nöje att läsa… so here we go! 🙂 

Dagens flash back weekend: I helgen blev det lite firande. Jonas fyllde år, vilket innebar att vi hade familjemiddag med bubbel, hummer och råbiff i fredags kväll. Riktigt gott! Lördag morgon väckte jag honom med sång, födelsedagsljus i en proteinbar, sparkling Vitamin Well dryck (i cocktail glas), hjärtan, kort och presenter.  Under kvällen åkte han på megastor julfest i Köpenhamn och jag hade myskväll hemma med naturgodis och glass. Megatrött med huvudvärk och magont så kvällen blev inte alls så mysig och lång som jag hoppats. Men, men…

Dagens fix: Har precis planterat en vit amarylis med mossa och lite juldekorationer i min favoritkruka från Dbkd. Jagade runt och köpte en högblank vit i fredags. Tycker de är så snygga! 

Dagens funderingar: Varför har instagram blivit en så onaturlig kanal? “Jag like:ar dina bilder om du like:ar mina” Amen… hallå. Vad är det? En fin bild är en fin bild. Inspirerar någon så ge det en like, vem det än är. Det gör jag. Förstår inte varför man sitter som tysta musar och snokar runt. Dessutom gillar jag inte “kolla på mig” feelingen som hägrar. Ja, nu har jag sagt det… haha. Har bojkottat min egen instagram en vecka nu, vi får hoppas lusten kommer tillbaka.

Dagens outfit: Marinblå loose pants, hoodie, t-shirt och favorit sporttoppen under från Calvin Clein.

Dagens bekymmer: Börjar se riktigt suddigt utan mina linser i ögonen. Känns sådär.

Dagens träningstips: Oavsett gym eller övrig träning. Ta er ut på en långpromenad oavsett väder eller mörker. Den friska luften rakt ner i lungorna gör så gott för kroppen när vi bara andas inomhusluft så här års. Jag och Jonas tar alltid en lång PW varje helg, minst 12 km. I går blev det 13,6 km som går hur snabbt som helst (mentalt) när man går och pratar. Känslan efter är härlig! Oftast piggare än före man gick ut. Trotsa december och gör det till en rutin, oavsett längd (har man bara 30 min så helt ok – ta dem!)

Dagens längtan: Helt ärligt vet jag inte vad jag längtar till just nu. Tycker mest tiden går så snabbt och man hinner ingenting. Lite jobbig tanke.

Dagens beroende: Sötsugen delux… yes jag har också dessa jobbiga bekymmer, speciellt efter en helg när man ätit socker. Vad göra? Första dagarna är värst, men ett tips är att alltid ha superfruits i sitt skafferi. Tex gojibär, torkade tranbär, mullbär, osötad torkad mango som man kan snacksa på. 

Dagens mattips: Ta vara på alla råvaror som är det är säsong för just nu. Ikväll ska vi ha grönkål som bas i salladen. Älskar också att göra rawfood sallad med bland annat kålrot. En riktig god, nyttig och fiberrik grönsak som är perfekt att svarva. 

Dagens hälsotips: Försök inte äta mindre om du har som mål att “vara nyttig”. När det gäller tex julbord är det egentligen inget problem alls att äta mycket mat, det gäller bara att välja rätt råvaror. Mängden kalorier sitter i råvarorna och tillagningssättet – inte i mängden!

 

Stor december kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *