Design by me

_MG_3731_MG_3732_MG_372721_MG_5753 - Photo by Fabian Wester_MG_3912_MG_3913

Det här med vigselring är så svårt. Den ska man ju verkligen älska och trivas med – alltid!  Själv kände jag att jag ville ha något speciellt som ingen annan har. Efter att ha blivit förälskad i Gucci’s smyckeskollektion fick jag idéen att göra en ring som kunde passa tillsammans med deras design. Jag ville göra en ring som var identisk med mina örhänge och mitt halsband.

Efter mycket funderingar och skisser hit och dit var jag inte säker på om jag skulle behålla min förlovningsring eller om jag istället skulle göra om den och bara ha en ring. Tror jag hade fem olika prisförslag från en juvelerare i Malmö. Men så åkte vi på semester till Dubai och innan dess hade jag inte tagit något beslut.

Väl i Dubai tog vi oss till en juveleraraffär som låg i något som heter The Gold and Diamond Park. Vi hade fått rekommendationer att de kunde göra fantastiska ringar på beställning. Jag var väldigt skeptisk, hade rädsla för att bli lurad. Men redan efter första besöket blev jag nyfiken och de ville de göra en prototyp i plast. Jag förhandlade fram ett pris med dem och de tog hem en passande hjärtformad diamant. Efter 5 dagar var den klar och den fick ett tillhörande internationellt certifikat för både stenen och guldet.

Det gick otroligt snabbt och lätt. I Sverige skulle det ta flera månader… Bäst av allt är att de skräddarsydde den efter förlovningsringen så att de ligger perfekt ihop och har identisk bredd. Ska jag göra fler egna smycken kommer de absolut bli där.

Tur att man vågar chansa ibland 😉 Dessutom ett kul minne från Dubai!

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *