Dried mango without sugar

Andrea_Berlin_Exotic_Mix_Torkad_Mango-2428 Andrea_Berlin_Exotic_Mix_Torkad_Mango-2435 Andrea_Berlin_Exotic_Mix_Torkad_Mango-2432 Andrea_Berlin_Exotic_Mix_Torkad_Mango-2440

Hej! Hoppar in här på bloggen och säger – hej! 🙂 Har precis serverat massor med mat här hemma till en bjudning Jonas haft med sina jobbkollegor. Vi har rökt 5 kg pulled pork på grillen, jag har gjort 5 kg coleslaw, sallad, wraps och långkokt en mustig tomatsås. Blev riktigt gott – i häriga sensommarsolen på terassen. 🙂

Imorgon startar en ny orörd vecka. Efter typ en månad med massor av gottigheter i form av socker, lösgodis och choklad på helgerna är mitt mål att återgå till det sundare igen – som jag vet att jag mår bättre av. Att äta nyttigt och balanserat är inte alls svårt i min värld, jag älskar det! Men ni vet precis som jag att när man väl börjat unna sig socker i större mängder, blir det ett behov och man kommer lätt in i en ond spiral. Dessutom får jag lätt “känningar” i muskulatur och lättare uppkost av inflammationer vid träning när socker är med i bilden. Inte nog med det, energinivåerna åker berg och dalbana och hungern kan vara svår att tillfredsställa, då den är olika från dag till dag. 

Är man i balans med sitt kostintag och tränar enligt sitt normala schema kan man mata kroppen med så mycket mer nyttig energi. Kroppen är verkligen värd det när man är en aktiv person. Så nu kör jag de kommande veckorna med ett sunt tänk och belönar kroppen med massor av nyttigheter – och såklart ska de samtidigt vara goda! 🙂

Nyckeln är att inte sätta upp förbud för sig själv och att inte säga “inte”. Då vill hjärnan ha något ännu mer. Att göra medvetna val och tänka ett steg längre när man väljer sina tillfällen -då hittar man den balans där treats boostar och inte blir ett osunt överskott i kroppen.

Ett sunt väldigt gott snacks är dessa torkade mango skivor. Jag hittade faktiskt helt sockerfria när vi var i Köpenhamn. Vanligtvis innehåller torkad frukt massor av socker. Rena fällan! Men de här var varsamt torkade helt utan och var fortfarande väldigt mjuka och super goda. Normalt sätt kan de vara riktigt hårda, vilket inte alls är speciellt gott. Dyra såklart, för en påse 200g gav jag 60 dkr, dvs ca 80 kr. Har ni hittat något liknande här hemma i Sverige? Och… hänger ni på lite sundare veckor med mig? I hope so! ?

Nu ska jag ta en riktigt härlig kvällstur på min cykel. Bästa avslutningen på kvällen!

Söndagskramar till er ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *