FAST – Roxbar

Heeeej! Ni vet ju, marknaden är full av proteintreats, så kallade hälsosamma produkter. Det finns både guldkorn och sådant som man ska hålla sig ifrån. Eftersom jag vill hålla mig borta från socker så stor del som möjligt, är det viktigt för mig att kunna unna mig goda mellanmål som både ger en kick i gommen och för kroppen. Av den anledningen vill jag också dela värdefulla och ärliga recensioner till er! 🙂

Nu har jag under en längre period fått chansen att testa 4 olika Rox bars i samarbete med FAST. Jag har velat prova smakerna vid olika tillfällen, jämföra och äta dem många gånger för att komma fram till vad jag verkligen tycker. Har ni testat dem?

Alla dessa 4 smaker är relativt lika, men har ändå lite unika karaktärer. Alla barsen har en härlig generös yta med krip och gott om choklad. Det är matiga och kan tillfredsställa ett sötsug (utan att de egentligen trigga till mer). De är härligt tuggiga och tar lite tid att äta. Bars som mättar väldigt bra för sin storlek – därför ett riktigt bra mellis eller komplement till ett mål!

Jag gillar att alla Roxbars alltid ser likadana ut när man öppnar förpackningen. Man åker inte på någon “nitlott” som typ är missbildad eller saknar nötter osv. En kvalitetsbar som känns lyxig helt enkelt!

1. Salted Caramel Crispdetta är en av sommar-nyheterna!

Detta är helt klart en favorit hos mig. Den känns krämig under krisptäcket med en fast kolakräm som har en tydlig sälta. Väldigt god balans! En av de saftigare barsen i Roxfamiljen. Mycket god mjölkchokladsmak! En riktigt bra uppdatering av Vanilla.

2. Dark Chocolate

Dark Chocolate delar första plats (eller kanske andra plats) med Salted Caramel. Den har en god chokladsmak som innehåller lite mer kakao (men är absolut inte bitter). Det finns en liten krämig del i ovankant som gör den lite mjuk, vilket ger en god sötma. Väldigt fräsch och chokladig! Detta är verkligen en smak som har vuxit fram hos mig efterhand som jag har ätit den mer och mer. Perfekt för choklad cravings!

3. Vanilla Chocolate 

Denna bar har i stället en vaniljkräm i ovankant. Den känns krämig, söt och saftig, men har en mer dominant smak av sötningsmedel. En kall smak som lägger sig lite på tungan och som finns kvar lite i munnen när man ätit den. Gillar i övrigt denna bar, men väljer ibland bort den just för den här bismakens skull.

4. Peanut Caramel Crisp – detta är en av sommar-nyheterna!

Sist i listan hamnar faktiskt denna nyhet. Anledningen till detta är att nötterna inte framträder tillräckligt mycket utan är “inbakade” i smeten. Den upplevs som lite torrare i konsistensen och har inte riktigt samma krämiga känsla som de andra. Smaken är inte heller lika klockren. I övrigt är baren väldigt lik de andra och kan absolut vara värd att testa om ni är nyfikna.

Innehåll?

Självklart innehåller inga av barsen socker och proteinmängden ligger kring 20 g per bar. Skillnaden mot en del andra bars är att kolhydratmängden är densamma som proteinmängden, dvs 20 g per bar. Ur träningssynpunkt är detta helt okej, kanske en smula högt om man ska äta dem som kvällsgodis. Då vill jag alltid ligga lite lägre i kolhydrater. Men det är inget som egentligen berör något nämnvärt om man inte går på någon strikt diet, vilket jag inte gör i det här fallet. 

Kort och gott – smarriga, krispiga kvalitetsbars som känns som en riktigt stor lyxig chokladbit! 🙂

Mer om Rox-bars kan ni läsa här!

I farten kramar från mig ♡

_______________________

Inlägget är ett samarbete med FAST Sverige.

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *