Forest Rush

Hur glad blir man inte när man får en helg överraskning som plötsligt ringer på dörren? Sånt himla fint träningspaket! 🙂 Vitamin Well har nu satsat på en ny återhämtningsdryck med elektrolyter, aminosyror och vitaminer. Den är tänkt att drickas när man förlorar mycket vätska i samband med träning, men inte vill fylla på med kolhydrater. Låter som något för mig, eftersom jag alltid svettas väldigt mycket under mina pass. 

Ska bli spännande att testa den nya sockerfria nykomlingen som dessutom innehåller en liten dos magnesium (50mg per flaska). Magnesium är verkligen en sååå viktig mineral för oss och man märker att det börjar komma mer och mer i olika produkter. 

Jag har fått frågan eftersom jag jobbar med magnesiumprodukter… hur mycket magnesium är ett normalt dagsbehov? Och behovet ligger på ca 350 mg per dag, men kan lätt dubbleras vid hård träning. Dessutom förlorar man massor av magnesium när man svettas. Undersökningar visar att man kan förlora 10–20 mg magnesium per liter svett . Exempelvis ett par timmars cykling i sommarvärme ökar snabbt dagsbehovet med 10–15 procent, och slarvar man med att ta magnesiumtillskott riskerar man dålig muskelåterhämtning, kramper och trötthet. Dessutom minskar det träningsvärk!

I eftermiddag ska jag köra mitt andra pass på cykeln. Kommer nog få ta det ganska så lugnt då jag tränade gym i morse. Så ser det i första hand se det som en runda för att andas frisk luft i lungorna – ingen press alls. 🙂 Tar med en Forest Rush och testar smaken. Jag måste alltid påminna mig själv att dricka mycket under dagen. Jag har alltid som minimum krav att  dricka två “träningsflaskor” vatten under dagen förutom energidryck och det vatten jag dricker under gympasset och middag- och kvällsmål.

Stor kram ♡

__________________________

Inlägget är ett samarbete med Vitamin Well.

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *