Ginger lemon shot

Heeeej! Eftersom det börjar bli höst på riktigt kan jag inte låta bli att posta en “favorit i repris” (en del av er är ju faktiskt nya härinne – välkomna!). Varje år vill jag alltid uppmärksamma vilken boost man kan få av att göra en egen citron/ingefära shot! 🙂 Helt naturliga ingredienser och inget tillsatt socker. 

Nu måste vi hålla immunförsvaret på topp. Var därför extra noggrann med att få i dig en multivitamin tablett, d-vitamin och magnesium under det mörkare halvåret. Vi behöver alla tillskott vi kan få för att kunna återhämta oss och tillgodogöra oss maten vi äter. Ingefäran är ju bra mot så mycket, bla;

  1. Verkar anti-inflamatoriskt och boostar immunförsvaret
  2. Bra för magen då den hjälper matsmältning och minimerar gasbildning
  3. Lindrar illamående och huvudvärk

Vi har redan gått igång med vår färska citron-ingefära dryck i kylen. En shot om dagen blir det, så fräscht och gott! Om du inte har provat är det på tiden. En omgång dryck håller sig ett bra tag i kylen. Drick den gärna innan maten.

Här kommer vårt eget recept på ginger/lemon shot! 🙂

Du behöver följande till ca 2 liter dryck:

4-6 Citroner
150g ingefära
2 liter vatten
6-10 droppar stevia 

Gör så här:

  1. Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast använder man rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt sjuda (ej koka) under lock 20 minuter. Låt sedan svalna till rumstemperatur.
  2.  Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner den i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.
  3. Tillsätt sötning i form av stevia droppar enligt egen smak.
  4. Häll drycken på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta! Servera gärna med en isbit.

Hoppas ni håller er friska! ?

Kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *