Homemade Pokébowl

Andrea_Berlin_Pokébowl_Recept-9142Andrea_Berlin_Pokébowl_Recept-9153Andrea_Berlin_Pokébowl_Recept-9146

Ny vecka igen… Har ni hunnit vila upp er? 🙂 Jag har faktiskt försökt ta det riktigt lugnt i helgen, förutom lite härlig träning såklart. Vi skulle egentligen åkt till skogen igår, var så sugen på att “knata” lite backar, men kände mig faktiskt inte helt hundra (dessutom var det ju nästan storm). Har blivit lite små förkyld och mega huvudvärk hela helgen. Så gäller verkligen att jag passar mig så jag inte blir sjuk innan vi flyger till Marocko tidig, tidig onsdag gryning.

I går gjorde vi en av våra favoriträtter just nu – pokébowl med rå tonfisk. Jag har fått önskan av er läsare att dela med mig av mer nyttig, fräsch vardagsmat… och detta är faktiskt något som är en riktig boost för kroppen. Så gott! Man kan verkligen kalla det raw food! 🙂 Ingenting är tillagat utan alla grönsaker har sin härliga struktur och vitaminer kvar. Dessutom massor av rent protein från tonfisken och enormt mycket fibrer från alla ingredienser. Att ändra formen på grönsakerna gör så otroligt mycket för variation tycker jag. 🙂

I min bowl har jag:

200 g tonfisk, tärnad och marinerad i soya & mörka + ljusa seamfrön

Egen cowslaw gjord på vitkål, matkvarg (4%), gräddfil och några skedar av den här såsen. 

Gröna soyabönor

Svarvad rättika

Mandolin skivad kålrabbi

Mandolin skivvade rädisor

Tunt skivad röd paprika

Egenpicklad rödlök (inlagd med stevia istället för socker)

Egeninlagd färsk ingefära (också med stevia)

+ en sås jag mixat på 1/2 avokado, färska spenatblad, några droppar citron, koriander, chiliflakes, lite vitlök, matkvarg, salt och peppar.

Ni måste prova! Lovar ni gillar det!

Ni hör själva hur fullproppad denna skål är på vitaminer. 🙂 Dessutom håller man sig mätt otroligt längre på grund av det höga fiberinnehållet. Vill man spetsa ännu mer som de gör på en del pokébowlställen kan man också ha alger, tärnad mango eller välja att göra en wasabi-majo till (vilket vi också brukar ha ibland).

Nu är det packning, förberedelser och fix inför Marocko resan. Hörs snart igen! 🙂

Stor bamse kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *