Last day of 2017

Sista dagen på 2017! Hur tycker ni det känns? Jag tycker året har gått så sjukt fort. Själv vill jag alltid summera året lite på nyårsafton, det känns som en bra dag för det. 🙂 Det är dessutom en bra dag för att fundera på vad man vill ska hända under det kommande året – mål och tankar. Men inga löften. Tycker nyårslöften är så himla töntigt. Hur många håller dem året ut? Ingen.

Kost och träning brukar vara på mångas agenda. Egentligen sorgligt att man ska behöva ha ett datum som avgör när man sätter sina gränser. När man väl har bestämt sig för att prova något nytt tycker jag egentligen man kan börja vilken måndag som helst. Tror dessutom att pressen blir mindre då. Det viktigaste är att man är öppen för att börja leva en ny livsstil och man ska gilla det! 🙂 Sund mat, träning och ett aktivt liv ska man inte tvinga sig till. Den där viljan ska komma inifrån. Tror både jag och Jonas har haft den väldigt starkt under många år. På så sätt behöver vi aldrig “ställa om” allt för mycket. Självklart älskar jag att ta perioder då man går i från sina regler såsom jul och semestrar. Men alla andra dagar om året flyter med clean eating – med det menar jag boosta kroppen med ren, proteinrik, nyttig mat.

Tror det är viktigt att tänka på det här om man vill inleda 2018 med sundare vanor:

  • Ändra inte, till en början, för mycket. För stora omställningar är svåra att hålla i längre perioder. Förändra gradvis i samband med dina resultat.
  • Ge kroppen mycket vätska i form av vatten. Dra ner på kaffe (speciellt med mjölk) och ersätt med te.
  • Våga laborera med vilka mängd kolhydrater och protein som din kropp behöver. Fördela kolhydrater, protein och fett vid rätt tidpunkter på dagen. Detta är avgörande för din energi, koncentration, förbränning, muskeluppbyggnad och återhämtning nattetid.
  • Skippa att dricka dina måltider. Krossad/mixade råvaror såsom smoothies och juicer innehåller långt mycket mer energi (kalorier) än vad man tror och mättar dåligt. Tänk dig istället om du får i dig råvarorna i fast form och tar vara på fibrerna. Stor skillnad!
  • Sätt upp fasta tider för varje vecka där du planerar in träningen. Då slipper du vela när det är “rätt” tillfälle och fuska pga dålig planering. Försök undvika att träna på kvällen ena dagen och på morgonen därpå. Att fördela träningen och vardagsmotionen under hela dygnet är att föredra för kroppen.
  • Köp ett par riktigt bra träningsskor anpassade till din fot. En investering som hela din kropp är värd.
  • Försök hitta mat som du gillar – och samtidigt är nyttig! Då kan du såsmåningom få det till en livsstil och det blir inte en tillfällig diet eller “tvingad” sund period. Dålig inspiration? Använd tex instagram för att få idéer på recept eller kombinationer som är goda ihop.

Ikväll ska vi göra en 3 rätters nyårs meny + tilltugg till våra gäster. Nyttiga rätter som ändå är fantastiskt goda! ? Kan berätta mer om vad vi åt sen…

Tills dess… Ha ett fint avslut på 2017 – Gott Nytt År!

Nyårskramar ♡

Dessa underbara räksallader med lyxig löjrom på äggen tog vi upp på rummet när vi bodde på Rivera Strand. Hur mysigt är det inte att krypa upp i soffan på hotell och bara mysa efter en aktiv dag? Bästa! 

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *