Long distance at the gym

Heeej! Ny vecka igen… hur är det med er? Jag har varit extremt trött i helgen, trodde jag skulle trilla dit och bli sjuk. Men peppar, peppar… jag tror jag klarar mig. Vilade ordentligt igår. Gjorde ett träningspass på förmiddagen men inget mer. I lördags blev det förstås full träningsdag + skogsrunda.  Puh! Passet på gymmet var riktigt kul och krävande – och som jag faktiskt aldrig gjort förr. 🙂

Förra veckan byttes alla konditionsmaskiner på mitt gym, vilket verkligen varit så underbart! De maskiner som stod där var riktigt skrangliga och gamla. Så det har verkligen varit ett lyft. Wow, vilka crosstrainers säger jag bara. 🙂 Skulle aldrig kunna tro att man kunde träna kroppen så extremt effektivt och svettigt som på de maskinerna. Verkligen skonsamma i rörelsemönstret, bra styrka, plus att de har tv-skärm med 8 olika “runningtracks” filmade runt om i världen.

De nya cyklarna har inte kommit till gymmet än, vilket har inneburit att jag tränat lite annorlunda den senaste veckan och det har verkligen varit bra för mig. Variation och att våga ändra är ju så viktigt. I lördags hade vi extra krut i kroppen efter en fredagsmyskväll med gottit “överskott”. Så jag bestämde mig för att ta vara på energin och köra långdistans 90 minuter, sk löpning med inlagda intervaller på crosstrainern. Då gäller det verkligen att planera sin tid, energi och kraft så det blir jämt fördelat under hela turen (vilket i det här fallet blev totalt 19 km). Tyckte jag klarade det riktigt bra faktiskt (kör normalt sätt alltid 60 min max). Jag la på motstånd i de animerade ökenbackarna på Bali och sprang rusher med ökad steglängd på “stranden” i Kalifornien för att sedan jogga runt i Washington och springa landsväg i vinterlandskap. Så himla kul när man dessutom kommer in i en annan värld. 🙂

När jag klev av var jag helblöt och fick byta träningskläderna direkt för jag började frysa… haha. Men en så skön känsla att äntligen kunna löpträna igen utan att egentligen springa. Jag kan ju inte springa vanligt på grund av min svaga höft som blev skadad för snart 4 år sedan. Men på crosstrainern går det finemang! 🙂 Nu är faktiskt mitt mål att cykla på gymmet något mindre än tidigare för att få ner min hjärtfrekvens, puls och stress och istället lägga in de sk HIIT passen mest på helgerna. För att i stället jobba mer varierat med konditionen på dessa crosstrainers under vardagarna. 

Just nu tycker jag stryketräningen är så förbaskat tråkig, får varken motivation eller energi av det, men försöker göra några olika övningar varje dag för att hålla alla muskler “igång” och bibehålla muskelmassa. Det är helt enkelt så olika vad som man brinner för… 🙂

Vilka pass är era favoriter? Gillar ni långa… svettiga… tunga… mycket puls? Vore kul att höra hur ni tränar och vad som ni prioriterar. Tveka inte och skriv! ?

(För att nå kommentarsfältet – klicka på inläggets rubrik)

Kramar ♡

Dela detta
6 Kommentarer
 1. Julia says:

  Du imponerar stort på mig! Vilken kondition och stryka du har! Att läsa dina träningsinlägg ger en kick och får fram viljan i mig. Vill ha din drömkropp! 🙂

  Svara
 2. Carolina says:

  Du är min förebild i träningen, så naturlig tjej! Skryter inte med hur vältränad du är utan delar dina positiva inspirerande råd och tips! Älskar den attityden!!

  Svara
  • Andrea
   Andrea says:

   Å tack för fina ord! 🙂 Det är så jag är som person och jag vill gärna att det lyser igenom för alla som är här inne och följer mig.
   Kram ♡

   Svara
  • Andrea
   Andrea says:

   Jag har haft en webdesigner som hjälpt mig bygga upp den enligt mina önskemål. I grunden är det en wordpress site som jag sedan har personligt format. Så jag har faktiskt inte några mer konkreta svar än så. 🙂
   Kram ♡

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *