My sugarfree berrymix

Andrea_Berlin_Sugarfree_raspberry_strawberry_jam-1923Andrea_Berlin_Sugarfree_raspberry_strawberry_jam-1928Andrea_Berlin_Sugarfree_raspberry_strawberry_jam-1952Andrea_Berlin_Sugarfree_raspberry_strawberry_jam-1982

Hej på er! Tänkte jag skulle bjuda er på en liten favvis i repris. 🙂 Detta är faktiskt en fantastisk god bärsås som är toppen att äta till en naturell/vaniljkvarg eller keso. När jag gör en sån här bärsås blandar jag hälften jordgubbar och hallon (som varit frysta) och sötar efter smak med stevia drops (finns även med raspberry smak som framhäver smaken väldigt bra).

Jag mixar dem i vår lilla stavmixerberedare, häller sedan upp dem i en skål och lägger ner 2 mindre skedar gula linfrön samt svarta loppfrön. Svarta loppfrön binder vätska och gör såsen fastare. Men främsta anledningen att jag äter dem är för att hålla magen glad. 🙂 Här på bilderna har jag istället gjort bärsåsen med chiafrön, vilket också går jätte bra. Då kan man till och med få den ännu fastare beroende på hur många frön man vevar ner och hur länge den får stå att dra.

Så detta är ett tips på frukost, mellis eller kvällsmål!

  1. Blanda 1 burk keso + 2 mindre skedar vaniljkvarg + eko vaniljpulver 
  2. Ringla över bärsås innehållande valfria frön (linfrön, loppfrön eller chia)
  3. Toppa med lite rostade nötter.

Ett perfekt mål som ger mycket protein från keso och kvarg (jag äter stor portion på 500g, vill man ha till ett mellis kan 250 g vara lagom). Låga sockerarter från bär, inga kalorier från sötning. Fiber från fröna. Bra fetter från nötter.

Ja, hur kan man beskriva smaken? Nästan precis som en Risifrutti – fast godare och framför allt – super nyttig! ?

Jag ska ladda med en sådan rejäl bowl innan sängdags ikväll. Grymt gott!

Kramar ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *