Q/A Fitness

Andrea_Berlin_Sunprime_Miramare_Rhodos-9101Andrea_Berlin_Sunprime_Miramare_Rhodos-9334

Heeej! 🙂 Tänkte jag idag skulle svara på en av de frågor som kommit in till mig. Jag får beta av lite efterhand… lovar er att svara på alla! 🙂

Vore intressant med inlägg där du beskriver mer hur dina träningspass ser ut/upplägg. Tränar du oftast själv eller har du med dig någon kompis din sambo någon gång? Tränar han lika mycket som du? Tack för all inspiration och härlig energi du ger!

Hur ser mina träningspass ut?

För det första måste jag säga att jag blir alltid lika GLAD när jag kan sprida inspiration till er och att ni gillar det jag gör. Tack! ? Jag tycker det är jätte trevligt att höra vad ni vill att jag ska skriva om i mina inlägg. Det är ju trots allt ni läsare som är viktigast här inne. 🙂 

När det gäller min träning så är jag verkligen en riktigt cardio nörd… om man får kalla det så. 🙂 Jag älskar konditionsträning, flås och att bli riktigt svettig. Men självklart måste man kombinera det med styrketräning också för att få en stark kropp. Jag har förstås turen att jag bygger extremt lätt muskler, vilket gör att jag faktiskt inte måste köra så intensiv styrketräning för att få resultat och det är jag väldigt glad för. Styrketräningen är faktiskt så mycket tråkigare.

Ska jag konditionsträna är min favoritmaskin på gymmet är helt klart crosstrainern. Kör man den på rätt/varierat kan man bygga upp sin kropp på ett fantastiskt sätt, eftersom den aktiverar långt ifrån bara ben – utan även armar, rygg och mage. Eftersom jag från och till haft lite problem med min fot har cykeln också blivit en del av min konditionsträning. Här kör jag alltid med lite motstånd och snabbt (vilket ger mig mindre förslitning på höft och knä). 20 minuter kan vara en riktigt killer, speciellt om man kör intervaller.

För ca 3 år sedan löptränade jag 1 mil varje morgon, då var löpbandet min bästa cardio vän. Men numera använder jag det mer sällan. Använder jag ett löpband blir det mest power walk i uppförsbacke i riktigt rask takt. Det aktiverar ben/rumpa väldigt fint, men också stora delar av överkroppen som sätts i arbete.

När det gäller min styrketräning kör jag roterande schema på armar, rygg och mage. Kör aldrig ben, gillar det inte alls. Min favorit är verkligen mage. Innan hatade jag det, men nu älskar jag det. Allt man blir bra på är oftast kul! 🙂 Har några favorit övningar som är super, men de går inte att beskriva i text så det får jag se om jag kan dela i någon form av video, kanske på instagram storys!? 🙂 Gör ca 3-4 olika överkroppsövningar per dag – resten blir faktiskt olika typer av kondionsträning/cardio.

Tränar du själv eller med kompis/man?

När det kommer till träning är jag faktiskt inte jätte social. När jag går till gymmet/tränar vill jag alltid vara väldigt effektiv och gå in i min egen bubbla… haha. 🙂 Grupp pass har aldrig varit min grej direkt. Trots det har jag fått frågan väldigt många gånger om jag inte vill bli instruktör. Men det har jag tackat nej till eftersom jag inte vill bli mer träningsnörd än vad jag redan är… ha ha. 🙂

Alla vardagar tränar jag själv, på helgen tränar jag och Jonas alltid tillsammans. Men vi tränar dock väldigt olika grejer, men har ändå sällskap! 🙂

Tränar han lika mycket som du?

Under många år har vi tränat lika mycket. Jonas har haft styrketräning som en stor del av sin vardag. På grund av skador i sina armar så gymtränar han nu betydligt mindre och kompletterar sin träning med simning. På helgerna brukar vi också powerwalka tillsammans. Vi älskar att gå riktigt långa rundor över milen ute i naturen. Ett mysigt sätt att prata och umgås.

Fredag imorgon… så snabbt denna veckan gått. Längtar redan tillbaka till Greklandsvärmen! ☀

Stor kram ♡

 

Dela detta
2 Kommentarer
 1. Jonna says:

  Hej fina! Kul med Q/A. Jag har en fundering – en jobbig sådan – som jag hoppas att du kan ge svar på samt lite reflektioner kring.
  Jag är är kvinna, snart 20 år, som inte haft min mens på kanske 2 år. Tränar mycket och var för några år sedan väldigt strikt med kosten. Antar att det var där och då som mensen helt uteblev och att jag nu drabbats av sekundär amenorré. Tänkte höra med dig, är det något du har drabbats av/har erfarenheter kring med tanke på att du tränar mycket och kanske inte har så hög fettprocent? Vad gör man i ett läge dom detta? Vore otroligt intressant med ett inlägg om just detta.
  Stor kram, du är en grym inspiration!

  Svara
  • Andrea
   Andrea says:

   Hej! Det glädjer mig att du får inspiration här hos mig. Tack snälla! 🙂 Detta är stort problem hos tjejer som tränar målmedvetet och du är långt ifrån ensam! Det “pratas” ganska lite om det och man kan lätt tro att det tillhör ovanligheterna, men snarare tvärtom. Våra kroppar reagerar väldigt olika, därför vill jag inte ge några generella lösningar. Jag hoppas någon som känner dig ordentligt kan hjälpa och råda. Håller tummarna för att det löser sig framöver.
   Stor kram ♡

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *