Summer workout

Heeeej, hoppas ni har det fint i denna tropiska sommarvärme! 🙂 Som ni kanske märker får bloggen här också lite semesteradagar. Men jag glömmer absolut inte er. Vissa dagar nu går till att bara vara, njuta av ledigheten och göra somriga saker. 

Tänkte att jag skulle svara på lite frågor som kommit in efterhand. Så här kommer dem – blandad kompott! 🙂

Hur påverkas din träningsmotivation nu när det är så varmt, ser dina pass ut som vanligt? Själv tappar jag orken helt.

Jag kan absolut hålla med om att det kan vara tufft just nu med träningen. Jag är framförallt enormt känslig mot värme, svettas väldigt mycket för det minsta lilla jag ska göra. Eftersom jag är så morgontrött kommer jag aldrig igång med mina träningspass förrän kring 9.30-10.00 och då är redan så hott. Bästa tipset är helt enkelt att skapa fasta rutiner då du ska köra – och bara göra det! Har man mer energi någon dag passar jag på att köra lite extra. Känner jag mig väldigt matt drar jag ner lite på tempo och styrka den dagen. Att köra inomhus på gym tycker jag är bäst nu, där är svalast. Blir det utomhus så blir det cykling under kvällar då det svalkar något mer i fartvinden. Har man möjlighet att simma tycker jag det är ett bra alternativ såhär års.

Vilket är ditt bästa restips? (där du har varit) Sverige och utomlands.

Väldigt svår fråga eftersom det beror på om man vill till en stad eller till mysig natur/resort och såklart när på året. Utomlands (utanför Europa) älskar jag Dubai. I Europa gillar jag Mallorca. Palma och Dubai har ju båda fördelarna att man både kan vara på solsemester samtidigt som man kan shoppa och uppleva staden. Hemma i Sverige åker jag gärna till en resort och bara myser, tränar och äter gott. Båstad och Riviera Strand ligger mig varmt om hjärtat som ni vet. Sedan är det aldrig fel att åka till “storstan” Stockholm och checka in på Diplomat. Modern lyx! Det gillar jag.

Vilken skillnad känner du att all träning ger dig? Och hur långt tid tror du det tar att bygga upp bra kondition och muskler?

Framförallt är jag sjuk väldigt sällan. Tror att min kropp har blivit stark från både insida och ut. Mycket handlar ju förstås också om en bra kost som kompletterar. I övrigt känner jag mig väldigt uthållig, stark och får sällan ont av något jag belastas av i vardagen. Jag har tränat såsom jag gör idag under ungefär 5 års tid, dvs cardio och styrketräning i kombination. Innan dess tränade jag också massor men då mer löpning, powerwalks osv i kombination med ridning. Det är väldigt svårt att säga hur långt tid det tar för olika personer, det beror helt på hur “all in” man går både när det gäller träningsupplägget och kosten. Men jag skulle nog rekommendera att långsamt trappa upp träning och förändringar efterhand så att kroppen hänger med. Så man inte skadar sig på vägen. Skynda långsamt helt enkelt!

Nämn 3 saker som ger dig ångest.

  • När jag bryter mot en plan som jag själv bestämt. Regler är till för att följas… haha.
  • När det är stökigt och inte städat omkring mig. Kan vara jobbigt pedantisk.
  • Att jag fyller 35 år om ca 5 veckor, medan jag känner mig som max 25 år. Åren har bara flugit iväg. Det gäller att ta vara på nuet, alltid!

Lovar er att uppdatera snart igen med kul grejer – alltifrån tips, inspiration och recensioner! 🙂

Stora sommarkramar ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *