Waiting for spring

Kan inte bara våren ta fart nu! Eller vad säger ni? ? Jag vet att ett vardagsproblem hos många är just längtan framåt. Längtan efter vår, längtan efter ledighet, längtan efter helg, längtan efter att göra något speciellt… listan kan göras lång. Men något av det viktigaste för att få vardagen att vara något som man trivs med är att inte bara blicka fram. Vi blir faktiskt aldrig riktigt nöjda eller tillfredsställda. Vi vill ju bara ha mer. 🙂

Därför tänkte jag posta några tips som gör att man kan njuta av nuet, uppskatta vardagen och tex inte bara se helger som livets bästa.

♡ Fundera på vad som du tycker är lyx och njutning. Handlar det om att äta något speciellt? Handlar det om att göra något speciellt? Ta något av dessa grejer och placera på en vardag. För att bara ta ett exempel. Ät något som du unnar dig på en fredag – istället på en tisdag. Skippa det under fredagen istället och njut istället av att du är ledig i två dagar. Passa på att ta helgen till att träna ordentligt, istället för att klämma in detta på tisdagen. Gör helt enkelt en rokad på vad som kopplas ihop med helg och vardag. Detta gör att det blir en mer jämn spridning, både av njutning och lite vardagslyx. Helgen blir inte lika “hypad”. Skippa “nu är det helg, nu ska vi unna oss”. Just det där “allt eller inget” tänket är väldigt bra att skippa för att få vardagen mer trivsam.

Själv lever jag såhär nu och trivs väldigt bra med det. Jag prioriterar att vakna alla mina dagar utan att sätta dem i ett regelverk. Det blir betydligt lättare att handskas med tankar som “det här får jag inte idag – eller det här får jag idag”. Mina helger består utav massor av träning och jag njuter av det. Jag kan då ta lite lugnare och tidseffektivt pass på vardagarna. Jag försöker laga middagar som tar lite längre tid på helgerna, men väljer inga övrigt extra treats. De tar jag den dagen och vid det tillfälle jag vill. Jag går även upp samma tid på morgonen på helgen som på vardagen (vilket dock inte är mega tidigt) för att inte göra en stor grej av att vardagar är sämre än helger.

♡ När det är dags för semester. Gör inte vardagen till en jobbig transportsträcka för att när du väl tex reser utomlands äta helt annorlunda, kanske dricka helt annorlunda, slappa utan att träna osv. När vi reser får vi ändå tillräckligt med stimulans av alla upplevelser, ledighet, avkoppling m.m. Vi behöver inte ta till ytterligare faktorer för att toppa dessa ögonblick. Hur roligt är det att komma hem för att sedan leva i en helt motsatt vardag? Träna efter semestern. Banta efter semestern. Bli av med abstinensbesvär efter semestern. Plus allt annat hektiskt i vardagen. Njut i stället av godsakerna hemma, när allt annat är grått. Låt resan ge dig tillräckligt med stimulans. Skillnaden mellan vardag och semester jämnas ut och man får både en vardag och en semester som boostar livet!

Såhär har vi länge resonerat. Varför ha det så tråkigt och jobbigt en vanlig vinterkväll hemma och sedan maxa allt under en resa. Sprid matglädje, treats, träning och aktiviteter jämnt! Det tillfredställer både vår hjärna, vårt välbefinnande och vårt sätta att njuta av nuet.

♡ Våga få mer balans i dina rutiner! En jämnare vardag får såväl näringsintag, rörelse och upplevelser till en mer hälsosam livsstil – och feel good känsla. Prova ska du se!

På torsdag kväll drar vi till Göteborg – blir så kul! Lovar att rapportera mer om det sen. 🙂

Stor kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *