What is healthy lifestyle?

Hej fina läsare där ute, hur mår ni? Tänkte jag skulle titta in idag med lite reflektioner som jag uppmärksammat på senaste tiden, framför allt i våra sociala medier. Samtidigt som jag älskar kontakten och inblicken man får i varandras liv, så finns ju även baksidan. Och kanske är det den som berör oss allra mest. Nämligen behovet att bevisa sina styrkor och sina “lyckanden”, men framför allt sitt mående. Vi försöker få fram vårt välmående i fokus, varje dag, oavsett om dagarna egentligen är mer grå än rosa. ?

Men vad är egentligen healthy lifestyle för dig? För alla är detta så olika. Jag får så ofta kommentaren “du som är så hälsosam”… Absolut, det är jag, men för mig är målet att egentligen bli ännu mer hälsosam. För vad hälsosam är för dig är inte alls detsamma för mig. Vi lever så olika liv och har så olika syn på vad det är. Vad är idealet för dig, din kropp och ditt mående? Alla har vi våra svagheter trots att vi lever hälsosamt. Vi har också våra mål som egentligen bara kan grundas utifrån hur du själv fungerar, lever, tänker och mår. 

För mig är inte healthy lifestyle ett måste, utan det är som en livsstil jag gillar! 🙂 För mig betyder det inte att äta sallader, bli vegan, skippa kött, gå på yoga, dricka gröna smoothies osv. Det är inte jag. Vi alla har olika typ av hälsosamma liv. Våra personligheter formar detta så otroligt mycket. 

Jag lever hälsosamt idag, tränar mycket och äter en väldigt bra kost som jag både tycker är god och nyttig. Men jag måste också bli bättre på saker. Min vardagsmotion är = noll. Skulle jag inte gå till gymmet på morgonen hade jag inte rört mig mer än från sängen till skrivbordet på hela dagen (om jag inte har några möten, resor osv inbokat). Att gå 10 000 steg om dagen är extremt bra. Jag går nog 10 steg under en dag så det jag rör mig är egentligen bara punktinsatser, vilket inte är en fördel för våra muskler och leder. Här skulle jag egentligen vilja förändra, dvs addera mer rörelse under hela dagen, utöver träningen.

Dessutom måste jag bli bättre på att äta ännu mer grönt, ja precis – grönsaker! Tro det eller ej men jag älskar protein och måste hela tiden tänka på att hålla nere det, då jag har ett proteinöverskott varje dag. Sist men inte minst, är jag inte det minsta rädd för sötningsmedel, sockerfria treats mm. Så väldigt mycket “skräp” hamnar i min mage varje dag och upprör den alltför ofta. 

Så även om jag tränar hårt, äter nyttigt varje dag, så har jag också mina svagheter i min healthy lifestyle. Med det sagt, så är begreppet väldigt brett! Tänk därför oftare på vad som är en hälsosam livsstil för DIG och vad DINA mål är. Att jämföra en healthy lifestyle med personerna du följer är faktiskt helt orelevant. Din personlighet, ditt liv och dina mål avgör helt enkelt vad det betyder! Håller ni med mig!? 🙂

Snart kommer fler önskade recensioner här på bloggis – vet att det varit önskat! ?

Stor kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *