Workout in black

Hej vänner, äntligen en ny uppdatering! 🙂 Det är helg och jag kan äntligen sätta mig och skriva lite här på bloggen. Har under veckan klickat hem lite träningskläder från nätet. Vet man exakt vad man vill ha är det smidigt tycker jag. Så det blev en del favoriter i repris, vill gärna ha fler av sådana plagg jag älskar. Workout in black är ju lite av min grej. 🙂 Tänkte ta mig tid för en ny Q/A med nya frågor. Blandad kompott inom träning, kost och hälsa. Hoppas ni finner det kul att läsa!

Jag har en fråga som jag kämpat med länge. Tappar lätt motivationen till träningen när jag inte får resultat. Jag vill tappa fett, bli mer tonad till sommaren, men inte tappa muskler. Vill gärna ha tips, vad har du för råd?

Detta är en av de vanligaste frågorna jag får. Det gäller helt enkelt att ge detta tid och inte köra någon “quick-fix”. Största felet man gör är att äta för lite så att kroppen tappar muskler. Jag skulle vilja säga att kosten måste matcha träningen väldigt väl över tid. Det är viktigt att kombinera styrketräningen med cardio, både hög- och lågintensiv. Sen skulle jag också satsat på periodisk fasta samt stora mål mat varje gång man äter och skippa mellanmål. Detta gör gott för förbränningen under hela dygnet. Dock måste man få sig gott om protein, kanske minimera sitt fettintag något och inte äta för lite – utan rätt! Att äta för lite är ett stort misstag, maten kommer spela en stor del av hur kroppen formas. Som sagt, låt det ta tid, för detta är något av de svåraste utmaningar man kan göra inom kost/träning. 

Har du något proteinsmoothe recept som är riktigt gott? Vill gärna ha något som är enkelt, men ändå smakar bra. 

Faktiskt inte, jag dricker aldrig proteinsmoothie, då jag har den filosofin att jag inte vill dricka min mat utan äta den. Det ger mig mer fibrer och jag riskerar inte att dricka onödiga kalorier som jag inte håller mig mätt på. Men vill man gärna dricka det kan man självklart ta proteinsmoothies som ett mellis tex innan ett pass eller på resande fot. 

Hur tänker du när du väljer träningskläder? Och varför väljer du alltid att vara klädd i svart?

Materialet är något av det viktigaste. Vill aldrig ha något som innehåller bomull, inte heller material som suger åt sig vätska. Toppar vill jag inte ha helt tight åtsittande utan gärna ett lite silkigt dry fit material som inte riktgt fastnar på kroppen. Haha… gällande svart, finns det nog 3 anledningar. 1. Eftersom jag blir rejält svettig när jag tränar syns detta inte lika mycket. Färgade plagg blir lätt genomskinliga och ändrar färg när de blir blöta. Svart förblir svart. Like it! 2. Man får snyggare kropp i svart, både upp och nertill. 3. Eftersom jag tvättar mina träningskläder efter varje pass går de i maskin typ 365 dagar om året. Svart är de plagg som har längst livslängd. Det är därför det är så viktigt med kvalitetsplagg också. De måste tåla enormt slitage!

Vad är bra att äta innan träning om man tränar på kvällen?

Eftersom jag alltid tränar på morgonen har jag ju inte detta dilemma. Men jag vet att problemet dyker upp ibland när jag reser och tiderna för träningen ändras. Tränar man mycket kondition är min rekommendation att äta så lite som möjligt innan passet och bara ta sådant som ger energi och dämpar hungern lite. En protein- eller energibar och dryck. Därefter satsa på en stor middag efteråt. Maten efter träning är super viktig, det är då kroppen får maximal återhämtning och grundstenarna för muskeluppbyggnad. Det viktigaste innan passet är att man har tillräckligt med energi. Superfruits ger också snabb energi är också bra, tycker jag.

Hur ofta äter du onyttigt? Vad unnar du dig? Äter du godis på ditt nya jobb? 

När det gäller min kost äter jag inte något speciellt som är onyttigt, jag har inget sug alls för det. Jag vill mycket hellre komplettera med små “treats” som sätter guldkant på vardagen. Sedan länge tillbaka nu går jag efter filosofin att unna mig goda “healthy snacks” varje dag och inte ha helgerna som tillfälle att tycka i sig massa sockergodis. Jag sätter inga förbud varken om det är tisdag eller lördag utan lever mer “jämnt” varje dag. Det mår jag så mycket bättre av. Både mentalt och för kroppen. Eftersom jag nu dessutom jobbar med såväl konfektyr som functional food så blir det en del sådant som äts varje dag. På mitt kontorsrum står burkar av lyxigt naturgodis och vi har alltid nyproducerade produkter som står framme för provsmakning. Så ju mer naturligt det kommer in i vardagen och mindre tänk kring “detta får jag inte äta” ju lättare är det. Jag äter det jag är sugen på i mindre mängder. Och när det gäller energi- och proteinbars sätter jag inga gränser. Det ingår i min dagliga kost – bästa melliset!

Ha en underbar söndag & start på den nya veckan!

Stor kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *