Workout inspo tips

Heeeej bästa ni, här sitter jag och klinkar på tangentbordet. Dessa grå skånska dagar ger inte speciellt mycket energi, men häromdagen knackade de på dörren och ett paket med massor av roliga grejer från Vitamin Well och deras nya dryck Zero Hydrate såklart. Älskar verkligen överraskningar och att få kul accessoarer som man kan använda i sin träningsvardag. 🙂 Kan också avslöja att det kommer mer spännande produkter från deras håll – Barebells – som kommer hänga med mig till Dubai! Och då kommer även recensioner såklart, för det vet jag uppskattas. 🙂

Vill faktiskt bara ut i skogen nu när det är helg, vill insupa frisk luft, men måste verkligen repa min lårmuskel nu innan vi ska iväg på resa. Är riktigt irriterad att jag inte är “fit for fight” 🙁 men måste också ha en hel kropp under Dubai resan då vi kommer ha tillgång till ett gigantiskt gym. 

Har ni fått inspiration till träningen nu på det nya året? Jag får ofta frågan vart all min vilja kommer ifrån. Så här kommer mina tips:

? Skapa rutiner. Jag skulle inte klarat träningen utan fasta rutiner. Har man inte ett planerat schema över sina tider är det lätt att träningen blir lidande eller uteblir. Om man har tid att klämma in träningen på morgonen så gör det. Bästa sättet att kicka igång dagen på – och du är garanterat piggare efteråt än innan!

? Ha ett antal mål olika mål. De behöver inte vara storslagna som att öka massor i muskelmassa eller gå ner drastiskt. Små förändringar räcker för att hitta ett driv. Ta tex en händelse eller resa som utgångspunkt. Att bibehålla en form är också ett stort och bra mål – för det är faktiskt inte lika lätt som det låter.

? Ge dig själv belöningar – men se till att det kommer från rätt grejer. Tänkt inte; jag äter en pizza eller stor godis påse bara för att jag varit så duktig och tränat. Då kan man lika bra låta bli! Prova nyttiga sockerfria treats. Ni kommer få tips här framöver på nykomligar värda att testa!

? Se till att du inte sover för lite. Har jag sovit för lite blir inte träningen bra. Energipåfyllning och återhämtning under natten är ao för att kunna få kroppen att prestera. Inspirationen blir betydligt sämre när man är trött och har huvudvärk.

? Se till att kosten matchar träningen, dvs se till att få i dig din mat på rätt tillfällen och att den innehåller rätt mängd av protein, kolhydrater och fetter för att ge en jämn energinivå hela dagen. Våga träna tidigt på morgonen utan att äta frukost innan, bara med energidryck, vatten eller svart kaffe i magen. Träning på fastande mage är något jag har föredragit under många, många år.

? Alla gillar inte samma typ av träning.  Testa dig fram och kör på det du gillar. Jag själv tränar aldrig sådant jag tycker är tråkigt, vilket såklart gör att jag är svagare och sämre på en hel del muskelgrupper, men det bryr jag mig faktiskt inte om.

Passa på att önska inlägg eller skicka frågor till kommande Q/A så lovar jag att sätta ihop svaren! 🙂

Stor weekend kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *