Zoodels with chicken & ricotta

Hej på er! Tänkte att det var dags att bjuda på ett riktigt gott och nyttigt vardagsrecept. 🙂 Jag har en favoriträtt som vi nästan gör varje vecka, jag bara älskar den! Har faktiskt precis mumsat i mig en sån här fullmatad bowl och säger varje gång hur god den är… haha. Att det dessutom tar max 15 min att laga och är en super sund middag gör inte saken sämre. Receptet har jag faktiskt hittat på själv för snart två år sedan. Med andra ord – en favorit som går i repris! Ni som läst min blogg länge känner kanske igen den. 😉

Rätten blir såklart “low carb” eftersom zoodeles pastan görs enbart på zukini. Men självklart kan man äta den med fullkornsspagetti om man vill ha kolhydrater. Kycklingfärsen maler vi faktiskt själva på ren kycklingfilé, då jag i somras blev trött på att få massa äckliga benbitar och äta onödigt dålig råvaror av färdigpacketerad kycklingfärs (det mals ju ner både det ena och det andra.. urk). Vi har alltid som mål i matlagningen att äta så rena råvaror som möjligt för att just undvika processad mat som innehåller sådant du egentligen inte vet om.

Så om ni vill laga zoodels med kycklingfärs – i ricotta/ajvar sås för 2 pers. Do it like this;

  1. Snurra zukinin till zoodeles i maskin ( 1 stor zukini per person) och förväll ca 1 min. Bara till vattnet kokat upp, annars blir de för mjuka.
  2. Stek 450 g kycklingfärs till den blir gyllenbrun. Ringla över lite kycklingfond och peppra.
  3. Klicka i 5-6 skedar Aivar (jag använder Mama’s ajvar mild). Rör runt i värmen. Krydda med lite chilipulver, några enstaka chiliflakes och lökpulver.
  4. Tillsätt 1 paket ricotta (använder Zeta’s då jag tycker den är godast) blanda ut med färsen på svag värme.
  5. Smaksätt på slutet med lite hackad färsk basilika eller persika. Salta om det behövs.
  6. Låt zoodelspastan rinna av ordentligt från vatten. Pressa försiktigt ut vattnet när den ligger i en sil. Blanda sedan med kycklingröran. Klart!

Smaklig spis!

Kram ♡

Dela detta
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *